Skolas apraksts

Ja vēlaties iegūt vidējo izglītību Lielbritānijā vai sagatavoties universitātei par izdevīgām cenām, jums jādodas uz koledžu, kas atrodas Oksfordā. Šī koledža viena no pirmajām ir sākusi piedāvāt ārvalstu studentiem pirmsuniversitātes studijas. Koledža atrodas renovētās telpās, kas atrodas Hedingtonā, Oksfordas piepilsētā. Šajā koledžā ir 11 mācību telpas, kas nesen ir aprīkotas ar jaunākajām tehnoloģijām un uzlabotas. Katrā klasē ir digitāls projektors, balta tāfele, laptopi skolotājiem. Arī laboratorija ir ļoti labi aprīkota , informātikas kabinets, bibliotēka mācībām.

Bibliotēkā var paņemt jebkuru no grāmatām un lasīt vai mācīties privātajā zonā. Skolā ir pieejama arī skolēnu koptelpa dažādām aktivitātēm, kur visi skolas audzēkņi var ēst, dzert, atpūsties, sarunāties utml. Lai arī skolai nav pašai sava sporta laukuma vai zāles, mēs izmantojam tuvumā esošās sporta zāles un centrus.

Skolēniem ir pieejami jauni datori un ātrs wi-fi un parastais internets. Katram no skolēniem tiek piešķirts lietotājvārds un parole, kas ir saglabāts uz skolas servera.  Tas ļauj ātrāku, ērtāku un vieglāku piekļuvi saviem darbiem no jebkuras vietas skolā.
Koledža atrodas Hedingtonas centrā, tuvumā visam nepieciešamajam – veikaliem, bankām, kafejnīcām, tradicionālajiem bāriņiem. Tuvumā ir arī vairāki parki, tajā skaitā Bury Knowle Park, kas ir viens no visskaistākajiem Oksfordas parkiem un Dienvidu parks. Skolēniem un studentiem ir viegla pieeja sabiedriskajam transportam.

No Hedingtonas līdz Oksfordas centram – 13 minūtes.
Līdz Londonas centram vai lidostām (Stansteda, Hītrova, Lutona, Getvika) – 60 minūtes.

Jūs varat izvēlēties 1,5 – 2 gadu kursus A-level priekšmetu apguvei, kuri nepieciešami, lai iestātos universitātē. Sekmīgie un centīgie studenti ar labām angļu valodas zināšanām var izvēlēties A līmeņa kursus un iegūt vidējo izglītību pat viena gada laikā. Tiem, kas vēlas pabeigt koledžā vidējo izglītību, bet šaubās par savām zināšanām, iesakām izvēlēties īpašu programmu, kas padziļinās zināšanas angļu valodā, datorzinībās un dažos no jūsu izvēlētajiem vidusskolas priekšmetiem. Savukārt, ja vidusskolas diploms iegūts jau Latvijā un jūs sapņojat par mācībām kādā no Lielbritānijas augstākās izglītības iestādēm, izvēlieties universitātes sagatavošanās programmu. lai sagatavotos universitātei, skola piedāvā sagatavošanās programmasdažādās nozarēs (skatīt pie programmām): bizness, jurisprudence, inženierija, zinātnes un datortehnikas.


Programmas

Piesakies tūlīt !

University Foundation year (sagatavošanās gads universitātei)

Intensīvi kursi, kas palīdzēs sagatavoties universitātei pusgada laikā. Ja šogad neiestājies universitātē, tad šis gads Tev nav jāizlaiž - iesaisties šajā sagatavošanas kursā, kas sāksies janvārī un beidz mācības jūlijā. Septembrī Tu varēsi uzsākt mācības Lielbritānijas augstskolā.

Kursa garums: gads (septembris - jūnijs) vai pusgads (janvāris - jūlijs)

Lai uzsāktu mācības:
- Studentam ir jābūt vismaz 17 gadus vecam;
- Ir jābūt pabeigtai vidusskolas izglītībai;
- IELTS vai līdzvērtīga angļu valodas testa rezultātiem jābūt 6.0+;

Sagatavošanās programma piedāvā dažādus mācību virzienus:
Biznesa programma: Study Skills, Foundation Mathematics, Marketing, Economics, Accounting, Psychology, Statistics, Organisational Behaviour, Information technology
Jurisprudences programma: Study Skills, Law, Economics, Social Studies, Foundation Mathematics, Psychology, Political Studies, Organisational Behaviour, Information technology
Inženierijas programma: Study Skills, Pure Mathematics, Mechanics, Physics, Programming, Chemistry, Electronics
Zinātnes programma: Study Skills, Pure Mathematics, Biology, Physics, Chemistry, Psychology, Statistics, Information technology
Datortehnika, IT: Study Skills, Pure Mathematics, Mechanics, Physics, Programming, Electronics, Web Design, Information technology

Katram studentam tiek piešķirts savs programmas koordinators, kurš palīdzēs iepazīties ar skolu un programmu, kurš palīdzēs attīstīt tās iemaņas, kas ir nepieciešamas, lai veiksmīgi pabeigtu programmu. Šis ir cilvēks, pie kura students var griezties jebkurā laikā ar jebkuriem jautājumiem. Tāpat skolēns saņems atbalstu angļu valodas mācībām. Gan skola, gan koordinators palīdzēs veikt izvēli arī par tālāko izglītību, lai students varētu atrast sev piemērotāko mācību iestādi.

A - level (vidusskolas izglītība)

Latvijā, skolēni konkrētai specializācijai pievēršas vien tad, kad ir pabeigta vidusskola un skolnieks stājas augstskolā, sevis izvēlētajā nozarē. Tas, ka šī izvēle ir iespējama vienīgi pēc vidusskolas pabeigšanas, ir viens no iemesliem, kādēļ jaunieši izvēlas mācīties Lielbritānijā, A-level programmā. Šī programma ļauj izvēlēties 3 - 4 priekšmetus, kuri skolēnu patiešām interesē un apgūt šos priekšmetus pamatīgi, jau pirms universitātes. Tas atvieglo iestāšanos augstākā izglītības iestādē.

Kā izvēlēties mācību priekšmetus:
· Izvēlies priekšmetus, kas Tevi interesē un kurus Tu varētu apgūt ar prieku, jo tas nozīmēs, ka mācību procesā būsi ieinteresētāks un būs vieglāk apgūt nepieciešamo vielu.
· Izvērtē savas stiprās puses - kādam tā ir eseju rakstīšana, kādam tā ir rēķināšana.Attiecīgi arī izvēlies priekšmetus.· Izpēti, kādas ir prasības karjerā, kuru vēlāk vēlies saukt par savu. Visticamāk, prasmes, kas būs nepieciešamas darba vidē, būs tās, kas tiks padziļināti apgūtas universitātē, tādēļ Tev šie priekšmeti jāizvēlas arī A-level programmā. Ja vēlies studēt medicīnu un kļūt par ārstu - svarīgākie būs bioloģija, ķīmija, fizika. Ja vēlēsies kļūt par inženieri - Tev būs jāapgūst matemātika un fizika.

A-level mācību ilgums
2 gadu kurss
Skolēni, kuri ir ieguvuši pamatskolas izglītību, parasti izvēlas mācīties A-level kursu 2 gadus (no septembra līdz jūnijam). Visiem skolēniem no sākuma tiek sniegta palīdzība gan ja ir problēmas ar valodu, gan vienkārši izpratni par mācību struktūru, terminoloģiju vai visu sistēmu kopumā. Maijā skolēni kārto pirmos eksāmenus.
Otrajā mācību gadā skolēni mācās, lai nokārtotu gala eksāmenus, kas noteiks, kurās augstskolās skolēns varēs iestāties. Ja skolēnam būs nepieciešama papildus palīdzība, lai apgūtu papildus vai iekavēto vielu, skola nodrošinās papildus nodarbības un konsultācijas.

5 semestru kurss
Šis ir saīsinātais divu gadu kurss. Tas sākas janvārī, kad skolēni sāk sagatavošanos pirmajiem eksāmeniem maijā. Otro gadu skolēni mācās kā pilnu gadu (no septembra līdz jūnijam).
5 semestru kurss ir labs tiem skolēniem, kuri ierodas Lielbritānijā pirmā gada septembrī, bet viņiem pirmais pusgads jāpavada mācoties valodu. Līdz janvārim viņi pavada laiku apgūstot akadēmisko valodu un nokārtojot IELTS testu, kas nepieciešams, lai uzsāktu mācības A-level programmā.

1 gada intensīvais kurss
Ja skolēns jau ir mācījies A-level kursā, bet viņam ir nepieciešams uzlabot atzīmes, tad ir iespējams atkārtot A-level kursu 1 gada garumā. Šis kurss varētu būt arī piemērots ļoti motivēties un zinošiem skolēniem, kuri spēj pavadīt daudz laika mācoties un īsākā laikā apgūt visu nepieciešamo vielu. Pirmā gada viela būs jāapgūst no septembra līdz janvārim, kad būs pirmie eksāmeni, bet otrā gada vielu skolēni apgūst no janvāra līdz maijam, kad ir gala eksāmeni.

Priekšmeti:
· Bizness: Accounting; Business Studies; Economics
· Jurisprudence un sociālās zinātnes: Government & Politics; History; Law; Sociology
· Zinātnes un matemātika: Biology; Chemistry; Computing; Mathematics; Further Mathematics; Physics; Psychology; Statistics
· Valodas: French; German; Italian; Spanish; Russian; Mandarin

Dzīvošana

Viesģimene: students dzīvos istabā, kur būs gulta, krēsls, galds un skapis. Iespēja izmantot kopējo veļasmašīnu. Ēdināšana ir 2x dienā - brokastis un vakariņas. Nedēļas nogalēs - brokastis, pusdienas un vakariņas. Šis ir lielisks veids kā uzlabot savu angļu valodu, kā arī iepazīties tuvāk ar britu kultūru.

Ir iespējams dzīvot viesģimenes mājas daļā, kas ir nedaudz atsevišķi un dod lielāku neatkarību. Parasti šādi, mājas daļā, kopā var tikt izmitināti līdz 4 studentiem. Ēdināšana tiek nodrošināta 2 reizes dienā, kopā ar ģimeni un pārējiem mājas iedzīvotājiem.

Ekskursijas un aktivitātes

Skolā pieejams: kafejnīca, bibliotēka un telpa patstāvīgajiem darbiem, internets, tai skaitā wireless, multimediju istaba (TV, DVD utt.)

Cenas

Kursa nosaukums

Vecums 

Cena GBP

Sagatavošanas gads universitātei

17+

no 13 500

A-level kursi (2 gadi)

16+

no 14 500

A-level kursi (5 semestri) 16+ no 22 000

A-level kursi (1 gads)

16+

no 16 000



 

 



Reģistrācijas maksa – 200 GBP.

Papildus (GBP):
Dzīvošana ģimenē divvietīgā istabā ar ēdināšanu divas reizes dienā: no 4 750
Septembris - jūnijs (38 nedēļas): no 6 650


Uzrādītās cenas un kursu apraksti ir informatīva rakstura, lai precizētu cenas un pieejamos kursus, lūdzu, rakstiet, zvaniet: info@izglitiba-arzemes.lv, Tel. (+ 371) 29238012

































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Abacus