Skolas apraksts

Koledža atrodas 20 minūšu brauciena attālumā no Toronto, pilsētā Misisauga (Kanāda). No skolas ērti var nokļūt uz lielveikaliem, kafejnīcām, klubiem, tūrisma objektiem, lidostu un slimnīcu. Misisauga ir viena no lielākajām biznesa pilsētām Kanādā, šeit ir mājas tādiem pazīstamiem uzņēmumiem kā Microsoft, Pepsi&Co, General Electric, Siemens, Fujitsu. Ja jums patīk iepirkties, tad šī būs ideāla vieta, jo šeit atrodas otrais lielākais Toronto iepirkšanās centrs Square One.


Tikai stundas brauciena attālumā atrodas viens no populārākajiem pasaules apskates objektiem - Niagāras ūdenskritums. Niagāras ūdenskritumu īpaši skaistu padara tas, ka ūdens šeit ir ļoti dzidrs, tajā nav mālu daļiņas - ūdenim raksturīga skaista zilgana krāsa. Mūsdienās Niagāra apgādā ar elektroenerģiju ceturto daļu no Ņujorkas štata un Ontario provinces. Tas noteikti jāredz paša acīm!

 

Skola dibināta 1991. gadā un ir privāta internātskola. Visas programmas atbilst Ontario Izglītības Ministrijas prasībām. Tiek piedāvāti arī Advanced Placement kursi, kuru laikā var nopelnīt studiju kredītpunktus universitātei, mācoties vidusskolā.


Koledžai pieder 4,5 hektāri zemes, kur ir izveidota studentu pilsētiņa. Teritorija ir ierobežota un to uzrauga cauru diennakti. Arī medmāsa ir turpat un var sniegt nepieciešamo aprūpi jebkurā diennakts laikā.

 

Studentiem skola nodrošina dažādus kultūras pasākumus - ekskursijas, sporta pasākumus, došanos uz Kanādas klubiem un daudz ko citu.


Skolā ir sporta zāle, kafetērija, modernu mācību zāle, kur logi stiepjas no grīdas līdz griestiem, laboratorija, bibliotēka. Visā ēkā ir bezvada interneta pieslēgums.
Mācību klases ir aprīkotas ar „Smart” tehnoloģijām, kas mācīšanos padara daudz mūsdienīgāku un interesantāku. Izmantojot „Smart” tāfeles, pasniedzēji var iesaistīt studentus mācību procesā.  

 

Skolas formas

Skolā jāstaigā formā, kas sastāv no žaketes (bordo krāsā), pelēkām biksēm/svārkiem, balta krekla/blūzes, kaklasaites, džempera un vestes. Kājās jāvelk melnas zeķes un slēgtas kurpes. Formu var iegādāties koledžā (izņemot zeķes, jostu un kurpes).

Skolas forma jāvalkā katru dienu, kā arī ekskursijās un skolas aktivitātēs. Papildus, skolēnam vienmēr jābūt līdzi viņa identitātes kartei.


Programmas

Piesakies tūlīt !


Advanced Placement (AP)

Šajā programmā studentiem ir iespēja apgūt universitātes līmeņa studijas, vēl mācoties vidusskolā. Programma atzīta lielākajā daļā Kanādas, ASV un 55 citu valstu universitātēs. AP eksāmeni tiek piedāvāti 22 mācību priekšmetos. Daži no piedāvātajiem priekšmetiem: bioloģija, ķīmija, datorzinības, angļu valoda, mikro un makro ekonomika, fizika, pasaules vēsture u.c.

Students apgūst izvēlēto priekšmetu un nokārto AP eksāmenu, kuru nosūta studenta izvēlētajai universitātei. Ja tas tiek nokārtots labi, tad pirmajā gadā studentam ir iespēja saņemt stipendiju vai iekļūt budžeta grupā.

Koledža ir reģionālais AP eksāmenu testēšanas centrs.


Vidusskolas programma
Koledža piedāvā izcilu vidusskolas programmu. Personāls ir augsti kvalificēts un mācību procesā izmanto modernas metodes. Koledžas galvenais mērķis ir veidot stabilu pamatu mācībām pēc vidusskolas. Koledžas absolvent ir pieprasīti labākajās Kanādas universitātēs.

Pēc vidusskolas beigšanas studentiem tiek piešķirts Ontario Secondary School Diploma, ko izstrādājusi Ontario Izglītības Ministrija. Lai iegūtu šo diplomu ir jāsakrāj vismaz 30 kredītpunkti un jānostrādā 40 h sabiedriskā darba, kā arī jāizpilda Ontario Literacy tests.

Vidusskolas programma iedalās divos pamatkursos:
Grade 9 & 10, kas atbilst 9. un 10. klases izglītībai, un Garde 11 & 12, kas atbilst 11. un 12 .klases izglītībai.
Maksimālais cilvēku skaits grupā - 16

Angļu valodas programma
Šī programma palīdzēs studentiem, kuri vēl tik labi nepārzina angļu valodu, sagatavoties pārejai uz akadēmisko programmu, kur nepieciešamas labas angļu valodas zināšanas.

Programma sagatavo dažāda līmeņa studentus, pielāgojoties viņu vajadzībām. Programmas laikā tiek attīstītas runāšanas, rakstīšanas, klausīšanās un lasīšanas prasmes.
Maksimālais cilvēku skaits grupā - 12


Koledža piedāvā arī
vasaras programmas.

Dzīvošana

Rezidencē, kas atrodas turpat skolas teritorijā. Rezidence ir moderna un mājīga. Pieejami gan vienvietīgas, gan divvietīgas istabiņas. Kopēja vannas istaba (viena uz 5/6 cilvēkiem). Dzīvošana rezidencē ir īpaši ērta aukstajos ziemas mēnešos, jo nav jāmēro garš ceļš līdz skolai.

Katrā istabā ir gulta, skapis, rakstāmgalds, izlietne, telefons, bezvadu interneta pieslēgums. Uzkopta vienu reizi nedēļā. 

Smēķēšana un alkohola lietošana ir stingri aizliegta!

Ekskursijas un aktivitātes

Studentiem visu gadu ir iespēja apmeklēt sporta zāli, kur pieredzējuši treneri vienmēr palīdzēs un pārraudzīs skolēnu treniņus. Sporta zāle aprīkota ar dažādiem trenažieriem.

Koledža piedāvā piedalīties interesantos skolas organizētos pasākumos, kā Idol un Glee klubs, spēlējot savu mīļāko mūzikas instrumentu vai dziedot.

 

Mācību ekskursijas ir daļa no sekmīga mācību procesa. Ekskursiju mērķis ir paplašināt studentu redzesloku un iepazīstināt ar vietējo sabiedrību. Koledža daļu no izmaksām kompensē. Dažas ekskursijas iekļauj sportu - slidošana, slēpošana; apskates objektus - Ontario Science Center, tūre pa Otavu, (Kanādas galvaspilsētu); basketbola spēles Toronto Raptors skatīšanās; beisbola spēles Toronto Blue Jays skatīšanās; ekskursija uz Niagāras ūdenskritumu un CN Tower.


Lielakā daļa atpūtas braucienu nav obligāti.

Cenas

Cenas norādītas CAD (Kanādas dolāros)

Mācību maksa
Grade 9, 10 & 11
(8 priekšmeti gadā): no 15 100
Grade 12, AP kurss: no 12 510
Angļu valoda (110 stundas): no 2 100


Dzīvošanas izmaksas
(vienvietīga istaba + ēdināšana)

2 semestri (septembris- jūnijs): no 14 500
Vasara (jūlijs - augusts): no 1 450 / par mēnesi

Citas izmaksas
Reģistrācijas maksa: 2 000
Veselības apdrošināšana: 600
Pieteikuma maksa: 150
Aizbildniecības vēstule (skolēniem, kas jaunāki par 18 gadiem): 200
Rezidences Life programma (skolēniem, kas jaunāki par 17 gadiem): 900 / semestrī
Skolas depozīts: 1 500
Rezidences depozīts: 1 000


Uzrādītās cenas un kursu apraksti ir informatīva rakstura, lai precizētu cenas un pieejamos kursus, lūdzu, rakstiet, zvaniet: info@izglitiba-arzemes.lv, Tel. (+ 371) 29238012





































































































































































































































































































































Bronte