Skolas apraksts

Starptautiskajā Amerikāņu vidusskolā Pekinā mācības notiek angļu valodā, bet mācību laikā jūs apgūsiet arī ķīniešu valodu un iepazīsiet Ķīnas kultūru. Skolā mācās 15 - 18 gadus veci jaunieši no dažādām pasaules malām, kas dod iespēju iepazīt arī citu kultūru pārstāvjus.

Papildus ķīniešu valodas un kultūras apguvei, studentiem ir iespēja papildināt savas zināšanas, apskatot ievērojamākās vietas un iepazīstot vietējo amatniecību. Nodarbības vada augsti kvalificēti pasniedzēji no Ķīnas un Amerikas. Sadarbības skola ir viena no Pekinas vidusskolām ar 50 gadus ilgu vēsturi. Tā ir pirmā skola, kas sāka uzņemt kultūras apmaiņas studentus no citām valstīm. Studenti, kas beiguši šo skolu 100% turpina mācības universitātēs.

Skolā strādā 12 amerikāņu pasniedzēji, skolas direktors, kā arī 8 angļu valodā runājoši administrācijas darbinieki.

Pekina ir nacionālais, ekonomiskais, kultūras un izglītības centrs, kā arī svarīgs starptautiskās tirdzniecības centrs. Tā ir viena no vecākajām pilsētām Ķīnā - politikas, sabiedrības un kultūras centrs visas Ķīnas vēstures laikā. Pekina ir Ķīnas galvaspilsēta, kas atrodas Ķīnas ziemeļdaļā. Pilsēta aizņem vairāk kā 16 410 km2 un tajā dzīvo 14,93 miljoni cilvēku.


Programmas

Vecums: no 15 līdz 18 gadiem ierašanās brīdī

Skolas veids
Privātskola. Studentiem jānēsā skolas formas. Tā atrodas Olimpiskajā ciematiņā. Skolai ir pašai savas kopmītnes, jauna bibliotēka, olimpiskā sporta zāle, baseins, kafejnīca, kā arī daudz kas cits. Studentu dzīve kopmītnēs ir droša, apkārtējā vide ir sakopta un tīra. Studentiem ir iespēja iepazīt divas kultūras - amerikāņu un ķīniešu.

Mācību nedēļa
No pirmdienas līdz piektdienai stundas sākas plkst. 8.30. Pēc pusdienām 2 stundas ir paredzētas ķīniešu valodas apguvei. Sestdienās 6 stundas tiek veltītas ķīniešu valodas, kultūras, vēstures un mākslas apguvei. Svētdienās studenti var apmeklēt internacionālu baznīcu vai doties apskatīt pilsētu. Skola nodrošina autobusu un pavadoni. Katru otro svētdienu pēc aktivitātēm studentiem ir brīvais laiks (parasti 3 stundas), kuras var izmantot, lai iepirktos, dotos uz kafejnīcām utml.

Vietējais koordinators
Šobrīd skolā strādā 8 vietējie darbinieki, tai skaitā 1 amerikāņu skolotājs, kas runā ķīniešu, korejiešu un angļu valodā. Viņu galvenais uzdevums ir rūpēties par studentiem, kā arī uzraudzīt to, lai netiktu pārkāpti noteikumi. Skolas teritorijā strādā apsardze, kas patrulē, pārbauda nezināmas personas un apsargā vārtus. Papildus tam arī skolas darbinieki pārbauda studentu drošību. No pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 11.40 - 12.00 ir konsultāciju laiks (tikšanās ar vietējo koordinatoru). Studenti tiek sadalīti mazās grupās un kopā ar vietējo koordinatoru izrunā esošās problēmas.
Skolas medmāsa 24 stundas diennaktī atrodas kopmītnēs, tas nozīmē, ka jebkurā brīdī var griezties pēc palīdzības, ja rodas nepieciešamība.

Programmas mērķis:
- pieradināt studentus pie amerikāņu apmācības metodēm un prakses;
- praktizēt angļu valodu;
- apgūt ķīniešu valodu, tai skaitā kultūru, vēsturi un gramatiku.

Mācības
Mācības notiek pie amerikāņu pasniedzējiem. Ķīniešu valodas apguve tiek nodrošināta sadarbībā ar ķīniešu skolu. Akadēmiskās prasības katram studentam tiek vērtētas individuāli.
Mācību priekšmeti:
- angļu valoda
- māksla
- matemātika
- zinātne
- sociālā zinātne
- sports
- svešvaloda
- datormācība

Pamata priekšmeti tiek mācīti pēc amerikāņu izglītības sistēmas. Taču studentiem ir lieliska iespēja apgūt ķīniešu valodu un kultūru. Viņi var mācīties 3 dažādu līmeņu grupās: iesācēju, vidēja līmeņa un augstākā līmeņa grupā. Viss atkarīgs no tā kādā līmenī students pārzina ķīniešu valodu.

Iesācēju kurss
Šis kurss iepazīstina ar Pinyin, kas ir ķīniešu pamata vārdu krājums, kā arī noderīgākajiem terminiem un frāzēm, kas izmantojamas ikdienā. Tas palīdzēs studentiem sajust to, kā ir runāt ar dzīviem ķīniešu valodas lietotājiem. Būs iespēja saprast fonētiku, runāšanas ritmu, tempu un aptuveni 800 rakstu zīmes. Studenti varēs pateikt vienkāršas un ļoti izplatītas frāzes, piemēram, norunāt tikšanos, iepirkties utml.

Vidējā līmeņa kurss
Iemācīsieties atrast nepieciešamo informāciju, paplašināsiet vārdu krājumu un nostiprināsiet gramatiskās zināšanas. Zināsiet 1500 rakstu zīmes un varēsiet iesaistīties diskusijās par plaši zinām tēmām. Mācēsiet izmanot sarežģītākas teikuma konstrukcijas un gramatikas struktūras, kā arī izteikt savu viedokli.

Augstākā līmeņa kurss
Šis kurss turpina attīstīt klausīšanos, runāšanu, lasīšanu, rakstīšanu. Mācēsiet 2500 rakstu zīmes. Spēsiet saprast ikdienas dialogus un spēsiet atbildēt ķīniešu valodā. Izzudīs barjeras un jutīsieties daudz komfortablāk. Spēsiet izveidot sarežģītus teikumus, pielietojot pareizu gramatiku.

Beidzot mācības studenti saņem ASV diplomu un Ķīnas skolas diplomu. Veiksmīgākie saņems High School Diploma, kas ir akreditēts ASV North Central Committee of Accreditation (NCA).

Dzīvošana

Kopmītnes (2 - 3 studenti istabā), trīsreizēja ēdināšana. Kopmītnes atrodas skolas teritorijā, 2 atsevišķās mājās (zēniem un meitenēm). Istabās ir nodrošināts interneta pieslēgums. Ir pieejama veļas mazgājamā mašīna.

Ēdienreizes tiek nodrošinās skolas kafejnīcā. Pieejama ķīniešu / korejiešu/ austrumu virtuve. Studenti izmanto speciālas kartiņas, lai saņemtu pārtiku.

 

Ekskursijas un aktivitātes

No pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 15.00 - 16.00 studenti piedalās dažādās aktivitātēs, kuras piedāvā skola. Ik pēc 9 nedēļām pasākumi tiek mainīti. Skolā ir mūzikas grupa un deju klubs.

Studentiem ir iespēja iepazīt Ķīnu arī caur papildus priekšmetiem:
*Kultūras iepazīšana caur vēsturi
Šis kurss sniegs ieskatu Ķīnas vēsturē, notikumos, dinastijās, kas valdījušas Ķīnā un ietekmējušas mūsdienu valsti. Iepazīsiet interesantas leģendas un stāstus, kurām ir vēsturiska vērtība.
*Ķīniešu mūzika
Šis kurss piedāvā iepazīt ķīniešu tradicionālo mūziku, piemēram, Pekinas operu, klasisko mūziku utml. Studentiem ir iespēja dziedāt ķīniešu dziesmas, tai skaitā tautasdziesmas un populārās dziesmas.
*Ķīnas ģeogrāfija
Šis kurss piedāvā iepazīt Ķīnas ģeogrāfiju, dažādus reģionus, klimatu, kas ietekmējis mūsdienu cilvēkus Ķīnā. Tāpat tiks apskatīti Ķīnas dabas resursi, uzņēmumi, kuru preces tiek ražotos Ķīnā.

Pasniedzēji sagatavo speciālas tēmas, kas padziļina studentu zināšanas par Ķīnu, tās starptautiskajām attiecībām ar citām valstīm, ekonomiku, vēsturi, sociālajiem notikumiem, valodas attīstību, arheoloģiju u.c.

Cenas

Akadēmiskais gads no 22 250 USD
Pusgada programma no 12 790 USD

Cenā ietilpst:
*svešvalodas zināšanu pārbaude,
*intervēšana,
*pieteikuma koordinēšana,
*pieteikuma anketas nosūtīšana,
*mācības vidusskolā,
*dzīvošana kopmītnēs,
*ēdināšana divas reizes dienā, brīvdienās - trīs reizes dienā,
*studentu veselības apdrošināšana,
*24 stundu neatliekamās palīdzība,
*administratīvie izdevumi.



Uzrādītās cenas un kursu apraksti ir informatīva rakstura, lai precizētu cenas un pieejamos kursus, lūdzu, rakstiet, zvaniet: info@izglitiba-arzemes.lv, Tel. (+ 371) 67844445
















































































































































































































































































































































































































Nacel 2016