Skolas apraksts

Skola atrodas skaistā ēkā, kas ikkatram tās apciemotājam stāsta par savu seno pagātni un izkoptajām tradīcijām.

Skolā ir plašas klašu telpas, kas aprīkotas tā, lai skolēni iegūtu visbagātāko pieredzi, bibliotēka (gan telpas, gan iespēja studentiem izmantot to online režīmā), zinātniskās laboratorijas, lielas sporta telpas, kā arī kafejnīca, kas nodrošina ēdināšanu 3 reizes dienā.

Skolas mērķis ir iemācīt saviem skolēniem būt patstāvīgiem, mērķtiecīgiem un apjaust katram savu individuālo potenciālu, lai sagatavotu viņus dzīvei mūsu mainīgajā pasaulē. Tieši šeit tiek sagatavoti nākamie studenti labākajām universitātēm, kas nodrošinās viņiem vislabākās karjeras iespējas. Skolēni šeit iemācīsies domāt kritiski, pieņemt lēmumus patstāvīgi, sadzīvot ar visdažādāko kultūru un mentalitāšu pārstāvjiem, kā arī radīt lielisku atmosfēru skolā gan sev, gan citiem.

Ārpus nodarbībām skolēni tiek aicināti nodarboties ar sportu. Šīs aktivitātes attīsta spēju strādāt komandā, motivē jaunieti un iemāca uzņemties atbildību ne tikai par sevi. Skolēni var spēlēt futbolu, basketbolu, volejbolu un rokasbumbu vai nodarboties ar orientēšanās sportu. Protams, populārais beisbols arī ir pieejams. Šīs aktivitātes palīdz uzturēt jauniešos možu garu un rada draudzīgāku atmosfēru skolā. Tā ir lieliska iespēja iegūt labus draugus.

Iestāties skolā var gan septembrī, gan janvārī. Jaunietim jābūt vismaz 14 gadus vecam, lai iestātos 9. klasē un 17 gadus vecam, lai iestātos 12. klasē. Lai iestātos šajā skolā ir nepieciešamas angļu valodas zināšanas. Ja nepieciešams nokārtot valodu testu,to ir iespējams izdarīt mūsu birojā. Sazinieties ar mums: info@izglitiba-arzemes.lv


Programmas

Skolēnam ir jāmācās dažādi pamata mācību priekšmeti un papildus jāizvēlas sev interesējošie mācību priekšmeti.

Lai beigtu mācības skolā ir jāapgūst šādi mācību priekšmeti:

Angļu valoda (literatūra, gramatika, rakstniecība) - 4 gadus;
Svešvaloda - 3 vai 4 gadus. Viena valoda 3 gados vai divas dažādas valodas ik pa 2 gadiem;
Zinātne (ģeogrāfija, bioloģija, ķīmija, fizika);
Matemātika (algebra, ģeometrija, trigonometrija) - 3 - 4 gadus;
Vēsture un sociālās zinības - 4 gadus;
Māksla (mūzika, deja, drāma un vizuālā māksla) - 2 gadus;
Sports - 2 gadus;
Veselības mācība - pus gadu;
Darbs sabiedrības labā - tiek noteikts konkrēts stundu skaits;
Patstāvīgās mācības.

Papildus jāizvēlas sev interesējošie mācību priekšmeti.
Vides zinības;
Statistika;
Rakstniecība;
Politiskā teorija;
Valdības darbs;
Psiholoģija;
Teoloģija;
Reliģijas

Tā kā studenti šajā skolā tiek sagatavoti, lai iestātos labākajās universitātēs, tad ļoti daudzi izvēlas noteiktus priekšmetus mācīties padziļināti un īsākā laika periodā apgūt vairāk nepieciešamās zināšanas, lai iegūtu papildus punktus, iestājoties universitātē. Padziļinātās mācības ir iespējamas šādos priekšmetos: bioloģija, ķīmija, angļu valoda, matemātika, pasaules vēsture, statistika, spāņu valoda un ķīniešu valoda (Mandarin).

Ilustratīvs stundu saraksts:



Dzīvošana

Skola piedāvā dzīvot rezidencē, kas ir aptuveni 20 minūšu attālumā no pašas skolas. Skolēni katru rītu tiek nogādāti uz skolu ar autobusu un tāpat, vakarā tiek atvesti atpakaļ uz kopmītnēm (transporta izdevumi jau ir iekļauti dzīvošanas izmaksās).

Katram skolniekam tiek nodrošināta dzīvošana divvietīgā istabā un vannas istabas ir kopīgas ar pārējiem skolniekiem. Kopmītnes ir lieliska vieta, kur sadraudzēties ar saviem skolas biedriem. To var darīt atpūtas telpā, kur atrodams ping-ponga galds vai kopīgi doties uz sporta zāli. Cauru diennakti, skolniekiem ir pieejams kopmītņu uzraugs, kas palīdzēs atrisināt dažādas problēmas vai neskaidrības.

Netālu no kopmītnēm ir veikali un kafejnīcas, kā arī vilciena pietura, kas ātri un ērti aizvedīs uz Bostonu.

Skolas piedāvātās maltītes bieži mainās, jo skola ieklausās skolnieku vēlmēs. Tādēļ ir iespēja iepazīt ne tikai amerikāņu virtuvi, bet arī citu valstu ēdienus.

Ja skolēns nevēlas dzīvot kopmītnēs, skola piedāvā arī iespēju dzīvot viesģimenē, kas dod lielisku iespēju iepazīt labāk Amerikas kultūru un tradīcijas. Dzīvojot ģimenē, skolēns katru dienu izmantos angļu valodu un iemācīsies dažādas valodu nianses, kā arī piedalīsies ģimenes svinētajos svētkos un dažādās aktivitātēs.
Izvēloties dzīvot viesģimenē, skolēnam tiks nodrošināta mēbelēta istaba, kur būs galds mācībām, pieeja internetam un visa nepieciešamā gultasveļa un dvieļi.

Skolēns, kopā ar ģimeni varēs izmantot televizoru un veļasmašīnu. Visas ģimenes dzīvo aizejamā attālumā līdz sabiedriskajam transportam, kas nogādās katru skolēnu uz skolas autobusu.

Ēdināšanu nodrošina ģimene - brokastis un vakariņas darba dienās un 3x dienā nedēļas nogalēs. Darba dienās skolēns pusdienas paēd skolas ēdnīcā.

Ekskursijas un aktivitātes

Bostonā varēsi apskatīt gan mākslas muzeju, gan apciemot vienu no vecākajiem beisbola laukumiem Amerikā. Varēsi pastaigāties pa Bostonas parku un pavakariņot North End, kas ir vecākā Bostonas daļa. Tur atradīsi skaistus itāļu restorānus un sajutīsi vēsturisku gaisotni.

Lai kur Tu Bostonā dotos - visur atradīsi nelielus atgādinājumus par Amerikas vēsturi un cilvēkiem. Tev ne mirkli nebūs garlaicīgi un Tu noteikti uzzināsi daudz jauna.

Cenas

Reģistrācijas maksa: 850 USD
Mācību maksa (visām klasēm): no 20 040 USD  gadā

Dzīvošana viesģimenē: no 18 400 USD / gadā
Dzīvošana rezidencē: no 21 620 USD / gadā
Depozīts: 2 500 USD

Mācību materiāli: no 1 500 USD
Transfērs no Boston Logan International Airport: 100 USD / vienā virzienā

Apdrošināšana 1700USD

Cenās iekļauts:
Papildus angļu valodas nodarbības;
Atbalsts pirms ierašanās un 24 stundu palīdzība, kad skolēns jau ir skolā;
11. un 12. klasei SAT sagatavošanās kurss;
Reģistrācijas maksa 3 SAT eksāmeniem;
Maksa par padziļināto programmu eksāmeniem;
Papildus nodarbības ārpus skolas vai sporta programmas;
3x ēdināšana darba dienās un 2x ēdināšana nedēļas nogalēs

Papildus izmaksas:
3 000 USD pilna aktivitāšu programma - ekskursijas uz Bostonu un netālo tās apkārtni
Ja skolēns paliek kopmītnēs arī svētkos (ziemā un pavasarī), tad par katru pavadīto nedēļu tur ir jāpiemaksā 500 USD (3x ēdināšana).
Administratīvie izdevumi 
Lidojums Rīga - Bostona - Rīga
Apdrošināšana


Uzrādītās cenas un kursu apraksti ir informatīva rakstura, lai precizētu cenas un pieejamos kursus, lūdzu, rakstiet, zvaniet: info@izglitiba-arzemes.lv, Tel. (+ 371) 29238012














































































































































































Cats